grepton-logo

Business Central személyre szabás

A Business Central egy vállalatirányítási rendszer, melynek nagy előnye, hogy a felhasználók konzisztens és egységes rendszerben dolgozhatnak. Viszont a rendszer felületét számos módon a saját igényeinknek megfelelően módosíthatjuk.
Business Central iroda

Használata így kényelmesebb és számunkra élvezetesebb lehet. Bár a vállalatunk egységes beállításain, a jogosultságainkon, illetve a szerepkörünkön is sok múlhat, ezeken kívül mi is egyszerűen személyre szabhatjuk a BC felhasználói felületét.

Mutatjuk is, hogyan:

  1. A szerkesztésre választott oldal megnyitása után a navigációs sáv Beállítások menüpontja alatt található Személyre szabásra kattintunk.
business central
  1.  Gombnyomásra egy új Személyre szabás sáv jelenik meg.
business central személyre szabás
  1. A kurzorunk segítségével szabadon áthelyezhetünk az oldalon szinte bármit, csupán a kívánt helyre kell húznunk az adott objektumot. Az áthelyezés mellet, elrejtésre is lehetőségünk van. Ezeken felül pedig az egyes oldalakat meg tudjuk nyitni és ott is módosíthatunk a megjelenésen, valamint mezőket adhatunk az oldalhoz.
business central beállítás
  1. Amikor végeztünk a kívánt módosításokkal, a Kész gombra kattintva elmenthetjük azokat.
business central személyre szabás

A folyamat nagyon egyszerű, és természetesen visszavonható. A visszavonás a Személyre szabás sáv Személyre szabás törlése gomb megnyomásával, majd a számunkra megfelelő opció kiválasztásával törölhető. De a módosításokat a Felhasználói beállítások oldalon, a megfelelő felhasználó kiválasztása után, a kapcsolódó személyre szabott oldalak alatt is törölhetjük.

Mindenrről egy rövid bemutató videó:

Érdekel!