grepton-logo

Digitalizáció a jövő gyárában webinárium

Grepton Webinar
Digitalizáció a jövő gyárában

2023. december 5. kedd 10 óra

Microsoft TEAMS webinar felvétele

Digitalizáció a jövő gyárában

A jövő gyárában a digitalizáció átalakítja a termelési folyamatokat és növeli a hatékonyságot, valamint a versenyképességet. Gyárainkban számtalan tipikus veszteség van jelen a termelésben, az utómunkák elmaradásával, magas készlet fenntartásával, kihasználatlan gépekkel és dolgozókkal, észre nem vett vagy kontrollálatlan gépekkel, anyagmozgásból eredő veszteségekkel, illetve gyártórészlegek közötti várakozásból eredően.

Korszerű adatgyűjtési megoldásokkal valós idejű teljesítmény vizualizációt lehet biztosítani a gyártásban, logisztikában és akár készletezésben is. Mindezek jelentős ipari előnyt nyújtanak, költségcsökkentőek, növelik a cég versenyképességét, új piacra lépési lehetőséget biztosítanak és a beszállító-minősítéseknek való megfelelésben támogatnak, valamint mindezek által megteremtjük az Ipar 4.0 szabványnak megfelelő gyárunkat.

Gyártási webináriumunkon december 5-én arról beszélgettünk, hogyan alakítja a digitalizáció a jövő gyárát. A videóra kattintva megtekintheti a webinárium felvételét.
Gyártás vizualizáció

A termelés folyamatát valós időben végrehajtó és követő rendszerek összekapcsolásával, a döntéshozók minden pillanatban nyomon követhetik a gyártórészlegekben folyó munkát, jelzéseket kaphatnak a gyártástervtől való eltérésről, és ezek alapján javíthatják, közbe avatkozhatnak a gyártási termelésbe.

 

  • Hogyan támogatja a gyártási vizualizáció a termelési folyamatát?
  • Milyen szinteken alkalmazható a gyártásvizualizáció, és milyen rugalmasságot biztosít?
  • Adatbevitel/output és riportok: Hogyan segít a döntéshozóknak, és milyen formában ad visszajelzést?
Big Data megoldások

Nagy mennyiségű adat feldolgozása, elemzése, következtetések levonása valamint visszacsatolása a gyártásba, minőségbiztosításba és a kontrolling területre. Az elemzések segíthetnek a termékek minőségi problémáinak oki meghatározásában, hirtelen meghibásodások megelőzésében és előzményeinek feltárásában. A Big Data megoldások nagymennyiségű adatot gyűjtenek régi és új a gyártásba bevont gépekből, egy adattárházba, majd fejlett elemző szoftverekkel értékelik ki.

 

  • Mi a Big Data szerepe a termelés, minőségbiztosítás és kontrolling területén?
  • Hogyan gyűjtsük az adatokat, és milyen célokra használjuk?
  • Hogyan segíthet a Big Data a minőségbiztosításban, és szükséges-e, ha már rendelkezünk ERP rendszerrel?
Energiamonitoring

A gazdasági versenyhelyzet és a turbulens környezet megköveteli, hogy ne csak a gyártásunk legyen optimális, hanem környezettudatosan, energiahatékonyan és megfelelő módon használjuk fel energiaforrásainkat. Az energia árak folyamatos változása és emelkedése, a kiszámíthatatlanság megköveteli az energiahatékonyságának a javítását és az elvárt szint fenntartását. Az energiamonitoring segítségével a fogyasztóhelyekről részletes idősoros adatok, görbék állnak rendelkezésünkre és lehetőséget biztosítanak az optimális fogyasztás kialakítására.

 

  • Miért fontos az energiamonitoring a környezettudatos és hatékony energiafelhasználás szempontjából?
  • Milyen adatokat mérünk, és milyen következtetéseket vonhatunk le?
  • Hogyan segít az energiamonitoring a költségek optimalizálásában és a büntetések elkerülésében? Automatizált adatgyűjtés kérdései
Előadóink: