grepton-logo
sikersztorik

A Grepton Csoport aktív résztvevője a kutatás és fejlesztési projektnek. Büszkék vagyunk arra, hogy minden fejlesztésben a legmodernebb megoldások létrehozásával a jövőt építjük. Ezeknek a támogatott projektnek köszönhetően a legkülönfélébb területkere, iparágakba fejleszthettünk a modernkornak is megfelelő, innovatív informatikai megoldásokat.

 

Skillnoid

A SKILLNOID alkalmazással kapcsolatot teremtünk a játékok által nyújtott virtuális világ és a valós fizikai világ közt a mozgás gamifikációjával. A platform révén minden egyes mozgással töltött perccel a felhasználók egyszerre tehetnek az egészségesebb életért és a platformhoz csatlakoztatott játékbeli fejlődésükért. Mivel a különböző rögzített fizikai aktivitások következtében játokon belüli jutalmakat és előnyöket aktiválhatnak. Ezzel az ösztönző rendszerrel egy win-win szituációt alakítottunk ki a játékosok számára, mivel ha sportoláshoz vagy bármilyen mozgáshoz abba is hagyja az aktív játszást, attól még ugyanúgy folytatja a játék béli fejlődést.

 

Az alkalmazás használata során minden játékhoz megjelennek mozgással megszerezhető jutalmak.A jutalom kiválasztását követően, a mozgással szerzett összes kalória ennek az aktiválásához fog gyűlni.  A kalóriák gyűjtéséhez mindössze két dologra van szüksége a felhasználónak: egy GoogleFit fiókra és egy eszközre, ami ebbe a fiókba rögzíti az aktív kalóriákat és a lépés számot, ugyanis a SKILLNOID e két adat alapján számolja az összes kalóriát.  

 

Alkalmazásunk teljes mértékben felhő alapokon nyugszik és annak köszönhetően, hogy a SKILLNOID egyetlen játékfejlesztő stúdióhoz sem tartozik, ezért bármelyik játékhoz szabadon integrálható attól függetlenül, hogy az adott játék milyen platformon fut. Jelenleg mobilon az androidot futtató eszközökön a Google Play alkalmazás bolton keresztül tölthető le.

Skillnoid app

VRinslice

A projekt eredménye késztermék lesz (egy képalkotó berendezéshez kapcsolható adatfeldolgozó berendezés, amelyhez AR vagy VR szemüvegek és 3D nyomtató is kapcsolható. Tervezünk megjelenni nemzetközi szakmai rendezvényeken. 

A kifejlesztendő eljárás használatának az alábbi eredményei lesznek:

 

  • Az orvosok sokkal gyorsabban és biztonságosabban tudnak diagnosztizálni.
  • A műtétekre való felkészülés is sokkal precízebb lehet.
  • A 3D modellek oktatási célra is jól felhasználhatók lesznek.

A modellalkotásnál egy ember-modellt konkretizálunk úgy, hogy végül a modell alapján számított 2D képek megegyezzenek a tényleges felvételekkel. Erre a módszerre nem találtunk példát a szakirodalomban. 

A jobb diagnosztika legfőbb értéke az emberek és a közösség számára a betegségek korai felderítése lesz, ami a gyógyítási költségek csökkentése mellett az életminőséget is nagyban javítja. A projekt terméke a világszerte működő több ezer nagy értékű képalkotó berendezés (CT, MR, PET-CT) által szolgáltatott képekből magasabb minőségű, sokkal könnyebben és alaposabban tanulmányozható 3D modellt állít elő. Így minden berendezésnél orvos-diagnosztikai munkaórák ezreit takaríthatja meg, tehát önfenntartó lehet a piacon. 

A 3D modell konkretizálásakor eltérésként fognak jelentkezni az egészséges szervek alakjától vagy méretétől számított eltérések, ami elvezethet az automatikus diagnosztizálás irányába. A legtöbb ország GDP-je egyre több százalékát költi egészségügyre, amiből jelentős rész lesz megtakarítható a hatékonyabb diagnosztikával. 

Az orvos-diagnosztikai képalkotások eredeti eredményei nehezen kezelhetők, mivel nagyon sok kétdimenziós metszeti képet kell áttekinteni egyenként, elképzelve belőlük az egyes szervek formáját. Ráadásul ezek csak egyetlen irányú síkmetszeteket mutatnak, így nem mindig alkalmasak a diagnosztikai szempontból lényeges vetületek vizsgálatára. 

A várható befejezés 2022. január végére datálható.

InFress

Az Infress név alatt egy olyan terméket hoztunk létre, amely kőzettestek vizsgálatára egy egységes szemléletű elemző és modellező rendszerként szolgál. AInfress integrált elemző és modellező rendszer alkalmazásával a földtani profilú vállalkozások, intézmények által folytatott fúrások hatékonysága, eredményessége számottevően megnövelhető.

 

Az Infress megalkotásánál Geológiai, geofizikai, matematikai és informatikai eljárásokat integráltunk egy közös elemző és modellező rendszerbe. Ennek eredményekét egy olyan alkalmazás született, ami 6 fő pillérre épülve szolgál a felhasználói számára értékes adatokkal, elemzésekkel. 

 

  • 2 dimenziós töréshálózat digitalizálása, elemzése 
  • 3D kőzetváz felépítése 
  • Mélyfúrásos geofizikai felvételek alapján történő töréshálózat elemzés 
  • Törésgeometriai alapadatok interpolációja a kőzetváz celláira 
  • Fraktál geometriai algoritmus alapján töréshálózat szimuláció 
  • Szimulált repedezett rendszer kiértékelése

Megoldásunk alkalmazására számos területen nyílik lehetőség többek között a szénhidrogén kutatás, termelés, hulladék elhelyezés (pl. radioaktív) vagy geotermikus energia hasznosítás területén.  

Smart Block

A „Smart Block – Épület központú IoT hálózat és szolgáltatások fejlesztése”, a társasházi épület automatizálás és a smart home megoldások valamint a társasház üzemeltetési funkciók ötvözésével, smart building rendszerként jött létre. Az így kialakuló termékkör egységes helyi kommunikációs hálózattal valamint elosztott adatgyűjtő és vezérlő egységekkel valósítja meg a közös területek, infrastruktúrák felügyeletét és vezérlését, valamint a magántulajdonban lévő épületrészek akár eltérő funkció igényű felügyeletét és vezérlését.

A megoldás az IoT (internet of things) technológiák korszerű és legfrissebb technológiai elemeit használja fel és fejleszti tovább egyedi felhasználási módon (technológiák felsorolása a termék leírásoknál). A rendszer telepíthető akár a társasházi területek felügyeletére és vezérlésére, melyhez bármikor utólag csatlakozhatnak az egyes lakás tulajdonosok, a lakásukba felszerelt új smart home eszközük telepítésével, drága adatgyűjtő és internetes adatkommunikációs eszköz beszerzése nélkül is. A rendszerhez csatlakozó lakás tulajdonosok, ugyan azon smart home kényelmi és biztonsági funkciókat tudják majd használni, mintha saját önálló smart home rendszerük lenne.

A ház üzemeltetési funkciót egy integrált internet alapú smart building rendszer biztosíthatja a beléptető rendszer, kamerarendszer, különböző érzékelők, biztonság technikai riasztók, különböző fogyasztás mérők, mint bemeneti eszközök integrálásával. Az integrált rendszer riasztási, vezérlési és megjelenítő funkciókra is képes lenne. Így egy rendszerben lenne megoldható az egyéni ingatlanok vezérlési igénye, a közös infrastruktúrák vezérlése (kapuk és sorompók), riasztások észlelése és azok házon belüli továbbítása más egyéni ingatlan tulajdonosok felé is.