grepton-logo
Szechenyi_logo_desktop

SMCLOUD

Kedvezményezett neve: Grepton Zrt.

Projekt címe: Felhő alapú üzleti szolgáltatásirányítási informatikai megoldás (SMCLOUD) megvalósítása különböző piaci vertikumok számára

Megvalósítás helyszíne: 8000 Székesfehérvár, Deák Ferenc utca 7. 1. em.

Támogatás mértéke: 35 %

A szerződött támogatás összege: 101 681 479 Ft

Kölcsön mértéke: 39.8962%

Kölcsön összege: 116 167 402 Ft

Projekt összköltsége: 290 518 505 Ft

A projekt befejezési dátuma: 2021.01.29.

A projekt azonosító száma: GINOP-3.2.4-8-2-4-16-2017-00006

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt során kifejlesztésre került egy telepített, tesztelt, dokumentált felhő alapú szolgáltatásirányítási rendszer, amelyet egymástól függetlenül különböző piaci szereplők, KKV-k (kiemelten építőipari, turisztikai, mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatok, de egyéb iparági vertikumok vállalatai is) havi előfizetési díjért vehetnek igénybe. Ezáltal ezen célcsoportok cégei számára hozzáférhetővé vált egy olyan, a külső és belső vállalati működést javító, hatékonyságot, versenyképességet növelő szolgáltatásirányítási megoldás, amely eddig a tőkeerős, nagyobb cégek kiváltsága volt. Az alapcsomag teljesíti a hiba, illetve igény kezelés ITIL ajánlásai szerinti kezelését informatikai és egyéb, a napi működésben használt eszközökre. Az egyéb ITIL folyamatok leképezésére nyitott a rendszer, amennyiben az ügyfél számára az alapcsomagon túlmenően erre igény merül fel. A megoldás támogatja az alkalmazottak zökkenőmentes otthoni munkavégzését is, mivel megnöveli a munkaeszközök rendelkezésre állását egy otthoni vagy hibrid munkakörnyezetben.

A felhő alapú alkalmazásunkat úgy alakítottuk ki, hogy alkalmas legyen több, egymástól független ügyfél kiszolgálására (MultiTenent implementáció) és a bevezetés és használatba vétel néhány nap alatt megtörténjen.

Az ügyfelek számára a felhőalapú szolgáltatásirányítási rendszer egy intuitív, könnyen kezelhető, web-es alkalmazásként érhető el, ezen keresztül biztosítják partnereik számára a bejelentések rögzítését, kezelik a helpdesk-es munkatársak a bejelentések kiszolgálását. A web-es felületet a széles körben használt (IE, Fire Fox, Chrome) böngészőkön keresztül vehetik igénybe, illetve mobil alkalmazáson keresztül is.

pénzügyminisztérium_logo_big