SKILLNOID

A SKILLNOID név alatt egy merőben új és egyedülálló platform fog elindulni, ami magában hordozza a potenciált, hogy teljesen más kontextusba helyezze a mozgás és a gamerek kapcsolatát. A megoldás révén minden egyes megtett lépéssel, elégettet kalóriával a játékbeli fejlődésért tehetünk.
Neon Wings

Kapcsolat a világok között

A SKILLNOID kapcsolatot teremt a játékok által nyújtott virtuális világ és a valós fizikai világ közt a mozgás gamifikációjával. A platform révén minden egyes mozgással töltött perccel nem csak az egészségükért tehetnek egy lépést a felhasználók, hanem a platformhoz csatlakoztatott játékbeli fejlődésüket is elősegíthetik. Mivel a különböző fizikai aktivitások következtében játokon belüli jutalmakat és előnyöket aktiválhatnak. Ezzel az ösztönző rendszerrel egy win-win szituáció alakul ki a játékosok számára, mivel ha sportoláshoz vagy bármilyen mozgáshoz abba is hagyja az aktív játszást, attól még ugyanúgy folytatja a játék béli fejlődést.

Egy ilyen fajta mozgást támogató platform hasznossága a mostani COVID 19 vírusos időben még erőteljesebben megjelenik. A bezártságnak köszönhetően mindenkinek lényegesen megnőtt a négy fal között töltött ideje, ami új hobbikhoz és a mozgással töltött idő lecsökkenéséhez vezetett. Ilyen hobbi a videójáték is, ami a platformmal együttműködve kiváló ösztönző lehet a mozgás újrakezdéséhez azok számára, akik azt a karantén idején elhanyagolták.

Új piaci lehetőségek

A másik oldalról megvizsgálva nem csak a játékosok érdekeit szolgálja ez az új platform, hanem az aktivitást merő eszközök/programok gyártóit és a játékfejlesztőket is.

A SKILLNOID az aktivitást mérő eszközök (okosórák, okostelefonok, fitnesz karkötők) gyártói, valamint ezen az eszközökön futó aktivitást mérő szoftverek fejlesztő számára egy teljesen új, hatalmas piacot nyit meg. A videojáték piac jelenleg közel 2,5 milliárd aktív felhasználóval és 180 milliárd USD éves bevétellel rendelkezik.

A játékfejlesztők számára pedig egy új eszközt biztosít, mellyel növelhetik a játékélményt, a játékosok önbecsülését, valamint e kettő hatás együttesen jelentősen hozzájárulhat a játékosaik elköteleződésének növekedéséhez is.

SKILLNOID működés közben

Az alkalmazásban minden játékhoz megjelennek mozgással megszerezhető jutalmak. A reward kiválasztását követően, a mozgással szerzett összes kalória erre a jutalomra fog gyűlni. Amint összegyűlik a jutalomhoz szükséges összes kalória a felhasználónak 48 órája van azt aktiválni.

A kalóriák gyűjtéséhez mindössze két dologra van szüksége a felhasználónak: egy GoogleFit fiókra és egy eszközre, ami ebbe a fiókba rögzíti az aktív kalóriákat és a lépés számot, ugyanis a SKILLNOID e két adat alapján számolja az összes kalóriát. Fontos megjegyezni még, hogy az alkalmazás önmagában nem tárolja a GoogleFit-ben keletkező egyéb információkat, nem követi a felhasználót.

A platform fejlesztése

Az elmúlt több mint 1 év során a rendszer teljes fejlesztését és megvalósítását a Grepton Informatikai Zrt. végezte. Ennek eredményeképpen egy olyan innovatív megoldás született, ami teljes mértékben felhő alapokon nyugszik és annak köszönhetően, hogy a SKILLNOID egyetlen játékfejlesztő stúdióhoz sem tartozik, ezért bármelyik játékhoz szabadon integrálható attól függetlenül, hogy az adott játék milyen platformon fut. Mobilon jelenleg az Android alkalmazás boltjában érhető el a SKILLNOID.

A SKILLNOID fejlesztésében a tulajdonosok választása azért esett a Grepton-ra, mert itt megvan minden kompetencia, ami egy ilyen ambiciózus projekt megvalósításához szükséges, a sok éves tapasztalat a felhő technológiák és mobil alkalmazások területén, ráadásul talán a legfontosabb az innovatív gondolkodásmód is.

Az első partner

Neon Wings logo

Az érdeklődőknek jelenleg a SKILLNOID platform kipróbálására a Neon Wings: Air Race játékon keresztül van lehetősége. A játék maga egy nyílt pályakörnyezetben játszódó pörgős és akciódús versenyszimulátor, ahol a főszerepben az űrhajók vannak, ugyanis a verseny során mi magunk is az egyik űrhajó pilótjává válunk. A játék két fiatal magyar játékfejlesztő munkájának a gyümölcse és jelenleg még korai hozzáférési állapotban kedvező áron érhető el a STEAM-en keresztül, ahol folyamatosan bővül újabb és újabb tartalmakkal, amelyek fokozzák a játékélményt.

A jövőbe tekintve

A SKILLNOID fejlesztése nem állt meg, a csapat a továbbiakban is gőzerővel fejleszti a platformot és mindenki számára elérhetővé kívánja azt tenni. Ezért is van a céljaik között, hogy ne csak Android eszközökön legyen elérhető az alkalmazás, hanem elvigyék azt az IOS felhasználók számára is. Továbbá azon játékgyártók számát is szeretnék növelni, akik integrálják a megoldást a játékaikba. A SKILLNOID még csak az út elején jár, egy olyan út elején, ami a végére akár megváltoztathatja az emberek kapcsolatát a videójátékokkal.